Vintertræt?

Sådan kommer du igennem den mørke tid

Hygge indendørs med vinter udenfor

Syv gode råd

Du kan gøre en masse for at passe godt på dig selv – både fysisk og mentalt. Her er syv gode råd til at holde humøret oppe.  
 

 1. Spis god og næringsrig mad 
  Næringsrig mad styrker immunforsvaret og bidrager til en sund krop og god nattesøvn. Disse vitaminer og mineraler bør du være særligt opmærksom på at få: 
  • C-vitamin: Findes i frugt og grønt 
  • D-vitamin: Fås gennem sollys, fede fisk, æg, smør og mælk 
  • Selen: Fås gennem fx kød, fisk, æg og visse nødder – særligt paranødder 
  • Zink: Findes i fx østers, kylling, havregryn, spinat og svampe 
    
 2. Prioritér din søvn  
  Voksne mennesker har brug for 7-8 timers søvn hver nat. Det er en god idé at gå i seng og stå op på samme tid hver dag, så du får en god søvnrytme. Sluk derudover alle elektroniske apparater en time før sengetid og læs evt. en god bog, inden du falder i søvn. 
  Læs mere om søvn 
   
 3. Kom ud i naturen og få lys og luft  
  Har du mulighed for det, vil en gåtur midt på dagen være godt – så får du både dagslys og frisk luft, hvilket mindsker vintertræthed. Du kan også købe en lysterapilampe til skrivebordet – den simulerer dagslyset og kan give samme gode humør og følelse af friskhed, som naturligt sollys kan.  
   
 4. Hold fast i fritidsaktiviteter – eller find en ny  
  Selvom det i denne tid kan være svært at holde fast i de vante fritidsaktiviteter, er det en god idé at lave ting, som man nyder, i sin hverdag. Kan du på grund af restriktionerne ikke dyrke din normale hobby, er dette måske tiden til at finde en helt ny – fx kurser over nettet, træningsøvelser hjemme på gulvet eller at lære at strikke.
  Læs mere om fysisk aktivitet
   
 5. Lav nye projekter derhjemme  
  På grund af corona-pandemien har mange danskere fået mere tid derhjemme. Den mulighed kan du med fordel udnytte til at forny dine hjemlige omgivelser. Måske kan møblerne stå anderledes, eller måske trænger væggen til en ny farve? Du kan få inspiration til kreative idéer på nettet eller i nogle af de mange boligprogrammer.   
   
 6. Hold kontakten til venner og bekendte  
  Det er vigtigt for det mentale helbred at holde fast i sine sociale bekendtskaber, selvom de mange restriktioner gør det svært at mødes. Hold derfor kontakten med de mennesker, du ikke kan være sammen med fysisk. Afsæt tid til at ringe rundt til dem – og sæt gerne video til imens, så I kan se hinanden, mens I taler sammen. 
   
 7. Prioritér i nyhedsstrømmen 
  For mange negative nyheder kan påvirke ens humør. Derfor bør du overveje, hvor tæt du følger nyhedsstrømmen. Derudover vil der i krisesituationer som den nuværende være tendens til ’fake news’, og derfor er det en god idé at orientere sig i de mest troværdige informationskilder, hvor der er garanti for saglig information.  

Har du en sundhedsforsikring hos os? - adgang til Stressfri

70 33 99 00