Klima og miljø

Vindmøller på en mark

Nordea Pension sænker prisen på bæredygtig pension

12. maj 2022

 

Vi går forrest i branchen og sænker prisen på vores Formålspension, der fokuserer på ansvarlige og bæredygtige investeringer. 
 
I praksis sker prisændringen ved, at vi fra Nordea Pensions side sætter den årlige omkostningsprocent (ÅOP) ned fra 0,97 % til 0,82 % for pensionsproduktet, vi kalder Formålspension. Det betyder helt konkret, at der er flere penge til udbetaling til de kunder, der har valgt Formålspension.

Bæredygtig opsparing skal være attraktivt

”Vi sænker ÅOP’en, fordi vi gerne vil gøre det endnu mere attraktivt at vælge en mere bæredygtig pensionsløsning, da pensionsmidler er en økonomisk muskel, der kan gøre en reel forskel og bidrage til en positiv samfundsudvikling,” siger adm. direktør i Nordea Pension, Vivian Weis Byrholt, som glæder sig over, at så mange kunder har valgt at støtte op om de nye pensionsløsninger:

”Pensionsløsninger, hvor bæredygtige investeringer vejer tungt, har længe været og er fortsat dyrere at forvalte og har derfor typisk en højere ÅOP. En massiv vækst blandt kunder, der vælger Formålspension, har givet os mulighed for at opnå flere stordriftsfordele, og den udvikling vil vi gerne stimulere yderligere ved at sænke prisen. Formålspension har nu samme investeringsomkostningsniveau som vores andre og mere klassiske pensionsløsninger.” 

Nedsættelsen af ÅOP gælder for alle kunder med Formålspension, både nuværende og fremtidige.

Vi sigter mod 30 % i 2025 

Ambitionen er, at 30 % af de samlede pensionsmidler, som Nordea Pension forvalter i 2025, skal være placeret i Formålspension. 

Børsen har i en artikel 12. maj 2022 beskrevet udviklingen i bæredygtige pensionsopsparinger og kigger bl.a. på vores Formålspension. 

Er du interesseret i Formålspension, så læs mere her.