Sundhed

Glade kollegaer giver high-five

Data giver bedre sundhed blandt ansatte

14. september 2021

 

I Nordea Pension lader vi ikke den enkeltes helbredssituation afhænge af held eller gode gener. I stedet bruger vi fakta og data til at hjælpe vores virksomhedskunder med at forebygge skader og på den måde opnå en bedre sundhed blandt deres medarbejdere. Det gav for nylig gode resultater hos en stor dansk virksomhed.

 

Vi sikrer øget trivsel og styrket effektivitet

Held og gode gener er altid rart – det er bare desværre sjældent nok. I Nordea Pension bruger vi fakta og data til at nedbringe antallet af skader hos vores virksomhedskunders medarbejdere ned. Det øger trivslen blandt medarbejderne og styrker effektiviteten i virksomheden.

 

Sådan hjalp vi med at nedbringe knæskader i virksomhed

Hos en stor dansk virksomhed viste vores data, at virksomhedens medarbejdere havde uforholdsmæssigt mange knæskader. De mange skader betød mange udgifter og ekstra sygedage, hvilket påvirkede både medarbejderne og virksomheden.

Nordea Pension gik sammen med virksomheden om at finde årsagen til de mange knæskader. Det viste sig, at medarbejderforeningen havde en af Danmarks største skiklubber – en styrke for sammenholdet blandt medarbejderne, men en svaghed for utrænede knæled, hvilket gav skader og sygefravær. Nordea Pension og virksomheden lavede sammen en række korte videoer med øvelser, der styrker musklerne omkring knæet. Øvelserne betød, at medarbejderne undgik knæskader og dermed fik mere glæde af skiklub og skiferier.

 

Bliv klogere på sikkerhed og trivsel 

Historien om virksomheden med de mange knæskader er blot ét eksempel på, hvordan vi i Nordea Pension bruger data, fakta og viden til at forebygge skader.

Som virksomhed kan I selv blive klogere på, hvordan I kan øge sikkerheden og trivslen blandt jeres medarbejdere. Med vores digitale sundhedsløsning, får I endnu bedre overblik over sundheden og trivslen på jeres arbejdsplads.