Søvn
Banale søvnråd er ikke nok til at hjælpe dem, der reelt har problemer med at sove. Vi sætter ind med både screening og behandling fra læger og psykologer med søvnspeciale, som kan give den rette hjælp.
Banale søvnråd er ikke nok til at hjælpe dem, der reelt har problemer med at sove. Vi sætter ind med både screening og behandling fra læger og psykologer med søvnspeciale, som kan give den rette hjælp.
Søvn er en fysiologisk nødvendighed for alle levende væsener. Søvn har afgørende betydning for kroppens genopbygning, og mangel på søvn kan påvirke både immunforsvar og kognitive funktioner som hukommelse og indlæring.
Kronisk søvnbesvær øger risikoen for udvikling af fx stress, angst, depression, demens og hjerte-kar-sygdomme.
Søvnproblemer kan også være forbundet med øget medicinforbrug, øget fravær og nedsat produktivitet på arbejdet, mere sygdom og flere ulykker.
Vi tilbyder både foredrag, søvnscreening og individuel behandling af søvnproblemer, så jeres medarbejdere kan få den hjælp, de har brug for.
Søvnproblemer kan betyde både kortvarigt og langvarigt sygefravær og produktionstab.
Kilde: Statens Institut for Folkesundhed
Folk med søvnproblemer falder groft sagt i to kategorier:
De, som ikke vil sove, men godt kan - altså de, der tager mobil eller tablet med i seng, drikker kaffe for sent og tjekker e-mails sent om aftenen – kan meget ofte få bedre søvn ved at prioritere søvnen, og følge almindelige gode søvnråd.
Danskere bruger 5 timer og 23 minutter foran skærme - UD OVER arbejde/skole. Kunstigt lys i skærme har indvirkning på søvnhormonet melatonin. Mange af de ting, man foretager sig på en skærm, sætter hjernen i gang, og derfor får man svært ved at slappe af og falde i søvn.
De, som ikke kan sove, men gerne vil – har ofte fysiologiske søvnforstyrrelser, som fx søvnapnø, døgnrytmeforstyrrelse mv., eller de har udviklet mentale søvnforstyrrelser efter fx stress, krise, operation, små børn eller andet. Kroppen har vænnet sig til at være vågen, når man gerne vil sove.
Problemerne kan typisk ikke klares ved egen hjælp, der skal en professionel søvnspecialist til og evt. medicinsk eller anden lægelig behandling. Hvis man har alvorlige søvnproblemer, kan man få hjælp fra sin sundhedsforsikring, også til udredning.