Klima og miljø

Far og datter kigger på vindmøller på marken

Ansvarlighed og bæredygtighed betaler sig

18. december 2020

 

Formålspension har ekstra fokus på ansvarlige og bæredygtige investeringer. Tallene viser, at ansvarlighed og bæredygtighed ikke kun er godt for samvittigheden, men også for pengepungen.


Topafkast til pensionskunder

Formålspensionen tager ikke kun hensyn til bæredygtighed og ansvarlighed – den har også givet et højt afkast til vores kunder. I slutningen af november kan kunder med Formålspension glæde sig over et afkast på helt op til 11,6 % i år. Vivian Weis Byrholt, administrerende direktør i Nordea Pension, er tilfreds med den gode start – som endda er sket i en periode præget af uro på finansmarkederne på grund af Corona-pandemien. 

”Vi vil gerne investere ansvarligt og bæredygtigt samtidig med, at vi skaber gode afkast. Derfor glæder jeg mig på kundernes vegne over, at vores eksperter har ramt rigtigt med investeringerne i Formålspension, hvor kunderne har fået nogle af markedets absolut bedste afkast. Det betyder, at kunderne styrker deres pensionsopsparing og samtidig investerer i virksomheder, der arbejder målrettet med fx at begrænse deres Co2 -udslip. Det kan bidrage til at skubbe samfundet i en mere bæredygtig retning,” siger Vivian Weis Byrholt. 
 

Teknologi og grøn omstilling vinder frem

I Formålspension investeres kundernes penge i formål, som lever op til høje krav om ansvarlighed, bæredygtighed, miljø og sociale forhold – de såkaldte ESG-forhold. Kunden vælger selv et investeringsfokus, hvor der kan vælges mellem ’Grøn omstilling’, ’Teknologisk udvikling’, ’Danske investeringer’ og ’Globale investeringer’.

De kunder, der har valgt at investere i ’Teknologisk udvikling’ og ’Grøn omstilling’ har i år fået de højeste afkast. Her har kunder med mellem risiko fået mellem 10,8 og 11,6 % i afkast for investeringer i ’Teknologisk udvikling’ samt mellem 8,9 og 9,5 % i afkast for investeringer i ’Grøn omstilling’. 


Efterspørgsel på ansvarlig investering

Generelt er der stigende efterspørgsel på mere ansvarlige investeringsmuligheder. Efterspørgslen giver medvind til virksomheder, der lever op til kravene inden for miljø og bæredygtighed, og dét smitter positivt af på pensionskundernes afkast. 

”Vi kan generelt se på finansmarkederne, at ansvarlige investeringer de seneste år har givet et bedre afkast end de mere traditionelle. Det er bl.a., fordi virksomheder, der fremmer den grønne omstilling, har haft momentum. Jeg er glad for, at Nordea Pensions Formålspensionskunder får del i den positive udvikling. Samtidig giver vi større valgfrihed for den enkelte kunde til selv at kunne vælge, hvor en del af opsparingen skal placeres,” siger Vivian Weis Byrholt. 


 

Fakta om Formålspension

  • Kunderne kan vælge mellem fire forskellige investeringsformål i Formålspension: ’Grøn omstilling’, ’Teknologisk udvikling’, ’Danske investeringer’, ’Globale investeringer’. 
  • Vælger man området ’Grøn omstilling’, bliver der investeret i virksomheder, hvor en væsentlig andel af virksomhedens aktivitet er rettet mod den grønne omstilling
  • I ’Teknologisk udvikling’ investerer man i en aktieportefølje domineret af teknologiselskaber
  • ’Danske investeringer’ prioriterer det nære i form af aktier i danske selskaber
  • ’Globale investeringer’ er målrettet kunder, der ønsker en bredt sammensat opsparing uden et særligt fokus