Der er flere fordele ved at samle sin pension

Har du klatpensioner? Så skal du måske overveje at samle dem ét sted. Det kan nemlig være både dyrt og uhensigtsmæssigt at have pensionsopsparingen spredt i flere forskellige selskaber.

Kvinder putter penge i sparegrisen

Har du klatpensioner?

Så skal du måske overveje at samle dem ét sted. Det kan nemlig være både dyrt og uhensigtsmæssigt at have pensionsopsparingen spredt i flere forskellige selskaber.

I løbet af et arbejdsliv skifter en dansker i gennemsnit job 6-7 gange. Hver gang du skifter job, skifter du måske også pensionsselskab. Derfor har mange danskere større eller mindre pensionsopsparinger i forskellige selskaber. Opsparinger – og måske også forsikringer - som får lov til at passe sig selv, og som koster.

Investering med bind for øjnene

Kunne du finde på at sætte et større beløb i en investering, og så ikke kigge på det i 30 år? Næppe! Men det er faktisk, hvad der sker, hvis du har pensionsopsparinger i forskellige selskaber, uden at tage stilling til, hvordan og i hvad de er investeret.

Spar på gebyr og forsikring

Ved at samle pensionerne ét sted, kan du nøjes med at betale gebyr ét sted. Hvis du har pensionsopsparinger i forskellige selskaber, er der også en vis sandsynlighed for, at du har livsforsikring, tabt arbejdsfortjenesteforsikring eller andre forsikringer i de samme selskaber. Men flere af de samme forsikringer, betyder ikke nødvendigvis, at du får dobbelt op på erstatning, hvis du får brug for forsikringen. Du betaler altså som oftest for forsikringerne, og præmien bliver trukket fra opsparingen, som så skrumper. Du skal dog være opmærksom på, at der godt kan være vilkår der gør, at en forsikring kan være god at beholde. 

Få et overblik

På Pensionsinfo.dk kan du få et samlet overblik over, hvilke opsparinger du har hvor, og hvilke forsikringer der følger med. Inden du flytter rundt på opsparingerne, kan det være en god ide at kontakte det selskab, som du ønsker at samle opsparingen hos. Her kan du også få hjælp til at finde ud af, om der er ordninger, der er værd af beholde.