Kære kvinde, sparer du nok op til din pension?

Drømmer du om det søde pensionsliv med mere tid til dig selv? Og mulighed for at føre de drømme ud i livet, som du ikke har mulighed for i dag? Så er det relevant at kigge på, om din pensionsopsparing kan være med til at realisere dette.

Kvinde med briller smiler på kontoret

 

Kvinder sparer mindre op end mænd

Kvinder har i gennemsnit en mindre pensionsopsparing end mænd. I 2015 var den gennemsnitlige opsparing for mænd 900.000 kr., men ”kun” 691.000 kr. for kvinder.

Lavere løn og færre år på arbejdsmarkedet

Der kan være flere årsager til, at kvinder sparer mindre op end mænd. Først og fremmest er kvinders løn generelt lavere. Kvinder holder også længere barsel, og mange vælger at gå på deltid, mens deres børn er små. Det påvirker deres indkomst, og hvor meget de indbetaler til deres pensionsordning.

Kvinder trækker sig også tidligere tilbage fra arbejdsmarkedet end mænd. Den gennemsnitlige tilbagetrækningsalder er 64,3 år for kvinder og 65,5 år for mænd. Hertil lever kvinder i gennemsnit 5,2 år længere end mænd og skal dermed leve af deres pension i flere år.

 

Kontakt os, hvis vi skal hjælpe dig

Kvinder har altså mindre at spare op af, kortere tid på arbejdsmarkedet, og flere år, hvor de skal leve af deres pensionsopsparing. For dig som kvinde er det derfor værd at overveje, om du indbetaler nok til din pension.

Vi står altid til rådighed, hvis du vil booke et møde med en pensionsrådgiver. Så kan du gå trygt mod den tredje alder med vished for, at du en dag kan føre dine drømme ud i livet.