Sådan undgår du julestress

Danskerne bliver stressede af at jagte den perfekte ferie, og juleferien er ingen undtagelse. Med en god forberedelse kan julemåneden blive en sand fornøjelse, lyder det fra Nordea Pension.

Børn kigger på juletræ

I begyndelsen af december og i ugerne lige efter nytår er der ekstra travlhed hos Nordea Pension. Så er det højsæson for henvendelser fra kunder, der mærker symptomer på stress.

”Vi ser det år efter år. De fleste af os har så store ambitioner om at nå en hel masse i december og i juledagene, at vi næsten mister overblikket. For mange bliver det så slemt, at de får alvorlige stresssymptomer og får brug for hjælp,” siger Pia Bay, der er sundhedschef hos Nordea Pension.

Tendensen er den samme før og efter juleferien, siger Pia Bay.

”Det skyldes bl.a., at der er så mange arrangementer, vi gerne vil planlægge og deltage i lige før ferien, ud over de opgaver på jobbet, som også lige skal klares. Det bliver for meget for nogle, mens andre godt kan håndtere det, fordi ferien jo venter forude som en gulerod,” siger Pia Bay.

Bruger man ikke ferien til at holde ferie, er der også en risiko for, at læsset vælter, når det bliver hverdag igen.

”Problemerne opstår, fordi vi ikke bruger ferien på at lade op, men fortsætter i et afsindigt højt tempo, hvor børnene ikke må kede sig, alle familiemedlemmer skal have et besøg, og så skal der også lige tjekkes mails. Så når ferien er slut, og hverdagen begynder igen, har man ikke fået ladet ordentligt op. Og så ramler det, fordi der er den præcis samme mangel på overskud som før ferien,” siger Pia Bay.

 

Har du en sundhedsforsikring hos os? - adgang til Stressfri

70 33 99 00

Få flere gode råd