Hold dig i form - det betaler sig

En lille indsats hver dag øger dine muligheder for at leve et godt og aktivt liv. Brug øvelserne på siden - hjemme eller på arbejdet. 

Kvinde træner i fitnesscenter

Bliv stærkere og få mere velvære

Øvelserne kan laves både hjemme eller på arbejdet og giver dig velvære, gør dig stærkere og er med til at forebygge skader og skavanker. 

 

Udstrækningsøvelser uden træningselastik

 

Ryggen, bagsiden af lår & lægge og siden af kroppen

Første øvelse træner ryggen og bagsiden af lårene og læggene. Bøj dig forover med strakte ben og ræk ned mod gulvet med hænderne.

Anden øvelse træner siden af kroppen. Stræk armene op langs ørene og hold strækket til begge sider.

 

Skuldre, bryst og bagsiden af overarmene

Øvelserne udstrækker skuldrene og bagsiden af dine overarme og brystet. 

De røde markeringer viser, hvilke muskelgrupper du kan styrke med forskellige øvelser.

Styrketrænings- og udstrækningsøvelser med træningselastik

 

Skuldre og nakkemuskler

Øvelsen aktiverer og styrker skuldre og nakkemuskler. Læg elastikken under dine fødder og hold fast i den, mens du løfter skuldrene op.

Sådan kan du med forskellige øvelser med en lang elastik træne og styrke forskellige muskelgrupper.

 

 

Skuldre og øverste del af ryggen

Øvelsen styrker skuldre og øverste del af ryggen. Løft armene med elastikken over hovedet og sænk så armene, mens du samtidig strækker elastikken ud til siden til dine arme er helt strakt.

 

 

Skuldre og oversiden af overarmene

Øvelserne udstrækker skuldrene og oversiden af dine overarme. Hold elastikken frem for dig og stræk den så langt så muligt.

 

 

Skuldre og bagsiden af overarmene

Øvelsen udstrækker skuldrene og bagsiden af dine overarme. Hold elastikken udstrakt mens du løfter den ene arm op og dernæst den anden.

Bryst og skuldre

Øvelsen styrker brystet og skuldrene samt udstrækker ryggen mellem skulderbladene. Læg elastikken rundt om kroppen, tag fat om enderne og pres fremad foran brystet. Fortsæt bevægelsen ud til siderne og start forfra.

Mavemuskler

Øvelserne styrker mavemusklerne. Læs elastikken under dine fødder og hold fast i den, mens du bukker dig sidelæns først til den ene side så til den anden.

Mavemuskler, arme, skuldre og øverste del af ryggen

Øvelsen styrker mavemusklerne, arme og skuldre og øverste del af ryggen. Læg elastikken om et bordben eller lignende, og træk den i en vridende bevægelse opad. Skift side.

Underarme

Øvelsen styrker underarmen. Læg elastikken om et bordben, hvil din arm på bordpladen med hånden ud over kanten og træk elastikken op og ned ved at vride håndleddet. Skift side.

Arme og øverste del af ryggen

Øvelsen træner arme og øverste del af ryggen. Lav en bueskytte-bevægelse ved at trække elastikken bagud. Skift side.

Arme og ryg

Øvelsen træner dine arme og din ryg. Stå med ret ryg og strakte arme, træk elastikken tilbage med albuerne ind til kroppen og i en vinkel på ca. 90 grader.