Skattefri pensions­opsparing

Et alternativ til fradragsberettiget pension

  • Placér dine penge på pensionsvilkår
  • Du betaler lave omkostninger og har mulighed for høje afkast
  • Vi hjælper dig med at gennemgå dine muligheder
Mand og kvinde holder møde udendørs

Sådan fungerer skattefri pensionsopsparing

Som udgangspunkt er pensionsopsparingen til du fylder 60 år - dog minimum fem år fra oprettelsestidspunktet. Opretter du fx din pensionsopsparing når du er 57 år, er tidligste udbetaling derfor, når du er 62 år. Ønsker du at få udbetalt din pension før det aftalte tidspunkt, vil det medføre et gebyr. 


Beskatning, hvis du er privatperson

Afkastet på din pensionsopsparing beskattes som almindelig kapitalindkomst efter lagerprincippet. Det vil sige, at du betaler skat af afkastet og får fradrag for tab i senere års positive afkast. Du får ikke fradrag for dine indbetalinger, men til gengæld er udbetalingen af din opsparing skattefri. 
 

Beskatning, hvis du har en virksomhed

Afkastet på pensionsopsparingen er skattepligtigt for din virksomhed. Der betales skat af afkastet efter lagerprincippet, og der vil være fradrag for tab i senere års positive afkast. Der er ikke fradrag for indbetalinger, og udbetalingen af opsparingen vil være skattefri. Udbetalingen sker altid til virksomheden, der efterfølgende kan anvende pengene til fx. pension til en eller flere ansatte.
 

Hvilken opsparingsform ønsker du?

Hos Nordea Pension kan du vælge mellem tre opsparingsformer.

Omkostninger

Sammen med dit afkast er omkostningerne afgørende for, hvor meget din opsparing vokser. Også her kan vi tilbyde nogle af markedets bedste vilkår.


Det betaler du hos os

Omkostningerne afhænger af din opsparingsform. Både Profilpension og Link Pension giver dig fx adgang til Nordea Pensions egne fonde, hvor investeringsomkostningerne er blandt de laveste på markedet.

Se omkostninger (ÅOP) for de forskellige fonde

Omkostningerne på din samlede opsparing er også meget lave sammenlignet med vores konkurrenter:

Andre pensioner